Over ons

Boet’n Pop is een pop- en rockfestival in Rolde. Diverse cover- en tributebands spelen muziek uit de jaren 60-heden. Het festival wordt elk jaar georganiseerd door de Rolder Activiteiten Stichting. 13 juli 2024 mogen we jullie verwelkomen voor de zevende editie. Dit jaar wederom met geweldige muziek, gezelligheid, drinkgelegenheden en een foodtruck.

De eerste editie van Boet’n pop vond plaats op zaterdag 9 juli 2016. Een groep enthousiaste vrijwilligers van de Rolder Activiteiten Stichting (RAS) vond het tijd een muziekfestival in Rolde te organiseren met medewerking van lokale en regionale bands en acts. Zo traden ondermeer popkoor Roll the Voices en lokale bands Vet! en Moonshark op tijdens de eerste editie.

Inmiddels is Boet’n Pop een vaste waarde geworden op de jaarkalender van de RAS en zijn er al heel veel mooie optredens geweest van de beste cover- en tributebands. Er is een mooie mix ontstaan van lokale bands en landelijk bekende bands. Ieder jaar streeft de organisatie ernaar een programma neer te zetten met voor ieder wat wils; van (neder)pop tot rock en van disco tot rock and roll.

Mooi om te melden is dat sinds het begin van het SBS-6 programma “the Tribute, Battle of the Bands” ook telkens de winnaar van het programma bij Boet’n Pop heeft opgetreden en dat zal tijdens de 7e editie niet anders zijn.

Ook komende editie belooft weer een mooie editie te worden met goede muziek en een gezellige festivalsfeer. De vele vrijwilligers, de mensen van het licht en het geluid en de artiesten zorgen daar wel voor!

Rolder activiteiten stichting

Op de website van de Rolder Activiteiten Stichting kun je informatie vinden over zowel Boet’n Pop als de andere evenementen die er jaarlijks worden georganiseerd.